Blagi pad Džumhura, Bašić napredovao za jedno mjesto

ATP lista

Blagi pad Džumhura, Bašić napredovao za jedno mjesto

E. Škorić

Najboji bh. teniser Damir Džumhur blago je nazadovao na novoj ATP listi.

Džumhurov najbolji plasman je 87. mjesto na ATP listi, a to je ostvario ranije ovog mjeseca.

Na najnovijoj listi je naš najbolji teniser nazadovao za dva mjesta, te je sada 89. sa 577 bodova. Mirza Bašić je, pak, napredovao za jednu poziciju i trenutno je 199. igrač svijeta sa 238 bodova.

Aldin Šetkić je sve bliže Top 200. Sa 225. došao je na 222. mjesto, dok je Tomislav Brkić sada 235. na listi svih tenisera svijeta, a prethodno je bio 241. 

Bilo je nekoliko promjena na vrhu. Rafael Nadal i Kei Nishikori su “preskočili” Andy Murrayja, dok je David Ferrer sa osmog mjesta skinuo Tomaša Berdycha. Marin Čilić je upao u Top 10 umjesto Grigora Dimitrova.

ATP lista:
1. Novak Đoković
2. Roger Federer
3. Rafael Nadal (1)
4. Kei Nishikori (1)
5. Andy Murray (-2)
6. Milos Raonic
7. Stan Wawrinka
8. David Ferrer (1)
9. Tomaš Berdych (-1)
10. Marin Čilić (1)

….

89. Damir Džumhur (-2)
222. Aldin Šetkić (3)
235. Tomislav Brkić (6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.