Bolelli nemoćan protiv Tsonge, pobjede Querreyja i Bautiste

Wimbledon, 2. kolo

Bolelli nemoćan protiv Tsonge, pobjede Querreyja i Bautiste

Jo-Wilfried Tsonga je bez većih problema savladao Italijana Bolellija, koji ga je, koliko-toliko, namučio samo u drugom setu. Tsonga je tako slavio rezultatom 3:0, po setovima 6:1, 7:5, 6:2.

Tsongi će se u trećem kolu Wimbledona suprotstavit Sam Querrey koji je bio bolji od Basilashvilija. Amerikanac je slavio sa 3:1, po setovima 6:4, 4:6, 6:3, 6:3.

Nešto ranije je Bautista slavio nad Gojowczykim sa 3:1, po setovima 6:2, 6:1, 3:6, 6:3, dok je Muller u zanimljivom meču koji je otišao u pet setova bio bolji od Čeha Rosola. Muller je slavio rezultatom 3:2, po setovima 7:5, 6:7, 4:6, 6:3, 9:7.

U zaostalom meču prvog kola Lorenzi je savladao Zeballosa rezultatom 3:1, po setovima 7:6, 4:6, 7:6, 7:5, a u okviru drugog kola će odmjeriti snage sa Amerikancem Jaredom Donaldsonom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi