Od luksuznog života do 10 funti sedmično za hranu: "Uslovi su nehumani, svjetlosti gotovo nema"
Foto - EPA

Boris Becker provodi teške dane u zatvoru

Od luksuznog života do 10 funti sedmično za hranu: "Uslovi su nehumani, svjetlosti gotovo nema"

Midhat Šljivak

Čuveni njemački teniser Boris Becker osuđen je na dvije i po godine zatvora zbog skrivanja dva i po miliona funti s namjerom izbjegavanja plaćanja dugova.

Nijemac je 2017. proglasio bankrot, ali sud je ispitao navodni stečaj. Tokom istrage pokazalo se da je 54-godišnjak zadržao sredstva kojima je mogao podmiriti dugove. Boris Becker namjerno je prebacivao velike iznose na druge račune u junu 2017. kako bi novac bio izvan dohvata tužiteljstva.

Zbog toga se pojavio pred sudom. Osuđen je na dvije i po godine zatvora i počeo je izdržavati kaznu u jednom od zloglasnih engleskih zatvora. Tamo nema nikakve privilegije, a najviše se žali na hranu.

"Teško mu je, a najgora stvar je hrana. Jedan od prvih obroka bila je usoljena govedina, koja nije bila dobra", rekao je za The Sun izvor blizak Beckeru i nastavio je:

"Ne može da vjeruje da je hrana tako loša i da su porcije tako male. Ipak, morat će da se navikne. Također, šokiran je lošom higijenom. Uslovi su užasni, gotovo nehumani. Zna biti veoma hladno u ćelijama i svjetlosti gotovo da nema. To je sve šok za njega, ali zasada ga svi tretiraju jako dobro".

Becker ima na raspolaganju 10 funti sedmično kako bi kupio određene prehrambene proizvode. Izvor tvrdi kako ih koristi da bi kupio banane, čokoladu i biskvite i na taj način barem malo pokušava da osjeti hranu koju je konzumirao.

Očekuje se da će Becker uskoro biti prebačen u drugi zatvor gdje će odslužiti ostatak kazne.

Top Komentari

Comandini
nek se smiri malo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi