Bosanac protiv Hercegovca, najboljeg hvatskog tenisera

Ivan Dodig naredni je protivnik Damira Džumhura

Bosanac protiv Hercegovca, najboljeg hvatskog tenisera

Naredni protivnik Damira Džumhura na Australian Openu je Ivan Dodig. Ovaj rođeni Hercegovac Džumhurova je prepreka na putu ka trećem krugu AO. 

Dodig je rođen u Međugorju, ali nije odlučio da brani boje Bosne i Hercegovine, odabrao je da nastupa pod zastavom Hrvatske. Najveći uspjeh u karijeri mu je četvrti krug Wimbledona prošle sezone, a na Australian Openu najbolji rezultat mu je treći krug, također iz prošle godine. 

Ivan Dodig ove sezone nastupio je na turniru u Dohi, gdje je u prvom kolu poražen od kvalifikanta, Dustina Browna rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:2. Podsjetimo u prvom kolu kvalifikacija za Australian Open, Damir Džumhur je upravo bio bolji od Browna rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:2. 

Dodig je sinoć savladao Ivu Karlovića rezultatom 3:0, po setovima 7:6, 6:3 i 7:6. Ovo je Dodigu bila četvrta pobjeda u isto toliko mečeva protiv Diva sa Šalate. Dodig u karijeri ima 85 pobjeda, uz isto toliko poraza i trenutno se nalazi na 34. poziciji na ATP listi i najbolji je hrvatski teniser. Najbolji plasman u karijeri Ivana Dodiga bilo je 29. mjesto. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.