Bosanska majka odgojila: Ko je današnji Džumhurov protivnik?

Posljednji Grand Slam sezone

Bosanska majka odgojila: Ko je današnji Džumhurov protivnik?

Dž. Mrakić

Najbolje rangirani bh. teniser, Damir Džumhur, danas će odigrati meč u okviru 1. kola US Opena.

Protivnik našem predstavniku bit će Bernard Tomic, 22-godišnji Australac bh. korijena, koji je jedna od najvećih nada „bijelog sporta“ i 24. teniser svijeta.

Veliki je broj linkova koji povezuju ova dva tenisera. Oba su, recimo, počeli plijeniti pažnju nakon nastupa na Australian Openu. Dok je Džumhur to zadužio plasmanom u 3. kolo glavnog žrijeba kroz kvalifikacije, kao tada 188. teniser svijeta, Bernad je pažnju privukao osvajanjem juniorskog Australian Opena – kao 15-godišnjak!

Kao i Damira njegova mama Žaneta, Bernarda je odgojila majka Bosanka. Adisa Vatić i Ivica Tomić imena su roditelja ovog mladog tenisera, koji od dolaska u Australiju nose ime John i Ady.

Krug zanimljivosti i sličnosti ove dvojice završava njihovim očevima. Opće je poznato da je lični trener našeg najbolje rangiranog tenisera njegov otac, Nerfid Džumhur, što je slučaj i sa Bernardom. Njegov trener je John Tomic. 

Što se tiče rezultata, Bernardov najbolji Grand Slam rezultat je iz 2011. godine kada je stigao do četvrtfinala Wimbledona Ipak, US Open mu baš i ne „leži“. Nikada nije prošao 2. kolo.

Ovo će biti drugi Damirov susret glavnom žrijebu Grand Slam turnira s jednim teniserom bh. porijekla, s obzirom da je u 2. kolu prošlogodišnjeg Australian Opena porazio Hrvata Ivana Dodiga.

Meč će se odigrati večeras, a njegov početak je zakazan za 22 sata. Sretno Damire!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.