Bosnnam u derbiju savladao Vogošću

Stonoteniska Premijer liga BiH

Bosnnam u derbiju savladao Vogošću

U velikom derbiju drugog dijela stonoteniske Premier Lige Bosne i Hercegovine, koji bi mogao odlučiti i ovogodišnjeg prvaka BiH, a u kojem su se sastali domaća „Vogošća“ i sarajevski „Bosnnam“, nakon više od tri sata borbe, pobijedio je „Bosnnam“ rezultatom 4:3.

U sportskoj dvorani „Amel Bečković“ u Vogošći, se okupio veliki broj gledalaca kako bi prisustvovali derbiju kola u kojem se direktno odlučivalo o novom prvaku Bosne i Hercegovine za ovu sezonu. Iako su u taboru „Vogošće“ poduzeli sve da dodju do pobjede u ovom susretu, igrači „Bosnnama“ su dokazali da spadaju u visoku klasu kada je u pitanju bosanskohercegovački stoni tenis, pa su i sa povrijeđenim Amerom Muftićem zabilježili vrlo vrijednu pobjedu.

germaU dvorani tokom cijelog susreta vladala paklena atmosfera, što nije uobičajeno na stonoteniskim susretima u Bosni i Hercegovini. Navijače „Vogošće“ je predvodio popularni „Germa“, slaveći svaki osvojeni poen udarcima u veliki bubanj.

Osim muške stonoteniske Premier Lige Bosne i Hercegovine, paralelno su se igrala i dva kola ženske Lige, i to u Bugojnu i Travniku, gdje je bila gost ekipa sarajevskog „Željezničara“, koja je ubjedljivo slavila u oba susreta, rezultatom 4:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.