Braća Bryan ostala bez polufinala

Stepanek i Paes bez poraza

Braća Bryan ostala bez polufinala

M. Maksimović

U sjeni singl mečeva, završena je i grupna faza turnira u konkurenciji parova. I tamo je bilo vrlo zanimljivo, neizvjesno do kraja. Bez poraza su do polufinala stigli Radek Stepanek i Leander Paes, za razliku od sjajne braće Bryan koji su završili nastup sa jednom pobjedom i dva poraza. 

Čekali su Bob i Mike Bryan posljednji meč, nadali se pobjedi Quereshija i Rojera, ali je nisu dočekali.

Granollers i Lopez su slavili sa sigurnih 6-4,6-2.Svoju priliku su imali Bob i Mike Bryan protiv Paesa i Stepaneka par sati ranije, ali izgubili 10-7 u super tie breaku.

 

Peas i Stepanek su na u grupi A prvi na kraju pa danas u polufinalu igraju protiv kombinacije Mahesh Bhupathi - Rohan Bopanna. Tri Indijca na terenu i jedan Čeh.Bopanna je dugo vremena, od 2007.godine igrao u paru sa Aisam-ul-Haq Qureshijem, dok je Paes i Bhupathi dominirali godinama.U drugom polufinalu se sastaju osvajači Wimbledona Jonathan Marray i Frederik Nielsen i španski par Granollers - Lopez.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti