Braća Bryan u polufinalu
Braća Bryan

Zanimljivi mečevi parova

Braća Bryan u polufinalu

M. Maksimović


Paralelno sa nastupom osam najboljih tenisera današnjice, u Londonu se igra turnira u konkurenciji parova. Plasman u polufinale su iz grupe A su osigurali Poljaci Mariusz Fyrstenberg i Marcin Matkowski, te braća Bob i Mike Bryan.

Fyrstenberg i Matkowski su ostvarile sve tri pobjede, računajući i onu nad braćom Bryan. U trećem meču su Fyrstenberg i Matkowski nadigrali Juergena Melzera i Philippa Petzschnera 6-3,7-6(7). Poljaci su trenutačno 15.par na svijetu, osvojili su 11 turnira, ove godine su slavili u
Eastbourneu.

Bob i Mike Bryan su polufinale objezbjedili nekoliko sati ranije kad su u dva seta sredili ukaša Dlouhog i Leandera Paesa 6-3,6-4.Bryani su najbolji par današnjice, samo ove godine su do Londona uzeli 11 turnira.

Danas u grupi B igraju Daniel Nestor i Nenad Zimonjić protiv Lukasza Kubota i Olivera Maracha.U drugom meču se sastaju Mahesh Bhupathi i Max Mirnyi protiv Wesleya Moodiea i Dicka Normana.


Treće kolo,grupa B:
Bryan (USA)/Bryan (USA,1) - Dlouhy (Cze)/Paes (Ind,4) 6-3,6-4
Fyrstenberg (Pol)/Matkowski (Pol,6) - Melzer (Aut)/Petzschner (Nje) 6-3,7-6(7)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti