Braniteljice naslova protiv domaćina za polufinale

Završnica SP u Dortmundu

Braniteljice naslova protiv domaćina za polufinale

M. Maksimović

Na Svjetskom prvenstvu kompletirani su parovi četvrtfinala u konkurenciji stonoteniserki.Najzanimljiviji meč osmine finala bio je onaj između Poljske i Rumunije.Na kraju je Katarzyna Grzybowska u četiri seta savladala Elizabetu Samaru.

Poljska će u četvrtfinalu igrati protiv Kine, a bolji iz tog duela ide na pobjednika meča Holandija - Hong Kong. Holanđanke su sa 3:1 eliminisale Austriju. Jie Li je izborila treći bod.

 

Mađarice nisu imale šanse protiv Republike Koreje.Dva od tri meča su odlučena u pet setova, ali je Koreja prošla sa čistih 3:0, pa će za polufinale igrati protiv Japana.

 

Druga Koreja, Demokratska Republika je zaustavljena u meču sa Njemačkom.Jiaduo Wu je nadmudrila Jong Kim 3:1 za slavlje Njemačke identičnim rezultatom.

 

 

Osmina finala:

Poljska - Rumunija 3:2

Holandija - Austrija 3:1

Republika Koreja - Mađarska 3:0 

Njemačka - DPR Korea 3:1    

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.