Brisbane: Federer u polufinalu, Čilić zaustavljen

Roger se mučio protiv Dimitrova

Brisbane: Federer u polufinalu, Čilić zaustavljen

Švicarski teniser i treći reket svijeta Roger Federer plasirao se u polufinale ATP turnira u Brisbaneu.

On je u veoma uzbudljivom meču četvrtfinala slavio protiv Bugarina Dimitrova 2:1 u setovima. Roger je prvi set dobio rezultatom 6:4, ali je Dimitrov odgovorio u drugom i u tie breaku slavio sa 7:4. Ipak, Federer je sredinom trećeg set napravio break i rutinski meč priveo kraju.

Protivnik u polufinalu bit će mu Austrijanac Dominic Thiem koji je danas slavio protiv Marina Čilića 2:1 u setovima. Iako je Čilić prvi set riješio u svoju korist rezultatom 6:2, Thiem je meč prelomio u drugom setu kada je u tie breaku slavio 7:4. Treći set je Austrijanac riješio u svoju korist rezultatom 6:4.

Drugi polufinalni par ovog turnira čine Miloš Raonić i Bernard Tomić. Oni su nešto ranije slavili protiv Pouillea i Nishikorija. Raonić je Pouillea dobio 2:0 u setovima, dok je Tomić igrao tri seta protiv Japanca i pobijedio 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi