Brkić i Ćaćić sigurni na otvaranju Wimbledona
FOTO - EPA

Pobjeda 2:0

Brkić i Ćaćić sigurni na otvaranju Wimbledona

A. Beganović

Bosanskohercegovačko-srbijanska kombinacija Tomislav Brkić i Nikola Ćaćić sjajno je otvorila treći Grand Slam sezone Wimbledon.

Brkić i Ćaćić su nastavili sa dobrim igrama koje su prikazivali na Roland Garrosu gdje su stigli do četvrtfinala.

Naime, u prvom kolu Wimbledona Brkić i Ćaćić su sa sigurnih 2:0 po setovima savladali Egora Gerasimova i Yoshihita Nishioku.

U prvom setu viđena je izjednačena igra, pa je pobjednik odlučen u trinaestoj igri, odnosnu u tie-breaku u kojem su se mnogo bolje snašli Brkić i Ćaćić.

Do petog gema u drugom setu svi igrači su držali svoj servis, a upravo tada Brkić i Ćaćić prave break kojeg bez problema uspjevaju zadržati do kraja meča za 6:4 i sigurnu pobjedu.

U šesnaestini finala bosanskohercegovačkog i srbijanskog tenisera očekuje mnogo teži posao. Protivnici će im biti 15. nositelji Daniell i Oswald.

Istina, u 1. kolu pomenuti dvojac nije briljirao i nakon velike borbe uspio je savladati Clarka i Copila i to rezultatom 2:1 (6:3, 3:6, 6:3).

Wimbledon, parovi, 1. kolo:
Brkić / Ćaćić - Gerasimov Nishioka 7:6, 6:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije