Brkić i Džumhur u polufinalu dubla

Slavili protiv Poljaka

Brkić i Džumhur u polufinalu dubla

Dž. Mrakić

Bosanskohercegovački teniseri Damir Džuhmur i Tomislav Brkić ostvarili su plasman u polufinale ATP Challengera u Mohammediji.

Oni su u četvrtfinalu 2:1 u setovima slavili protiv poljske kombinacije Bednarek/Kowalczyk.

U prvom setu naš dubl uvjerljivo je slavio 6:2, međutim u narednom se Poljaci vraćaju u igru i identičnim rezultatom odvode meč u tie-break.

U ovom dijelu igre snalažljiviji su bili naši teniseri koji su slavili 10:5 i na taj način ostvarili plasman u polufinale turnira u Maroku koji se igra za nagradni fond od 42.500 eura.

Za plasman u finale bitku će navjerovatnije voditi protiv drugih nositelja, špansko-holandske kombinacije Cervantes/Vervoort.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.