Brkić ispao u kvalifikacijama Logosa

Futures u Portugalu

Brkić ispao u kvalifikacijama Logosa

Tomislav Brkić, naš mladi teniser eliminisan je u drugom kolu kvalifikacija za futures u portugalskom Lagosu. Bolji od bh. igrača bio je Belgijanac Korneel Sanders koji ga je savladao sa 1:2, po setovima 7:6(5), 4:6, 3:6. Na startu kvalifikacija Brkić je ostvario trijumf u meču protiv Portugalca Ricarda Jorgea – 2:0 (6:1, 6:1).

Brkić će u Lagosu igrati i u konkurenciji parova. Njegov saigrač biće Anto Pavić iz Hrvatske. Prvi protivnik biće im Irac Tristan Farron-Mahon i Austrijanac Richard Ruckelshausen.

U parovima igraće još jedan naš igrač, Aldin Šetkić. Nastupiće u paru sa Aleksandrom Slovićem iz Srbije, a igraće protiv Portugalaca Pedra Sousa i Leonarda Tavaresa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.