Brkić: Meč je bio dosta težak

Nakon pobjede u dublu

Brkić: Meč je bio dosta težak

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom u duelu parova iskoristila je prvu "meč loptu" u duelu 1. kola grupe II Euro-afričke zone i tako se plasirala u 2. kolo.

Treći poen Bosni i Hercegovini pobjedom od 3:1 u setovima donijeli su Mirza Bašić i Tomislav Brkić koji su bili bolji od Waynea Blacka i Marka Fynna, a rezultat po setovima je glasio 6:3, 3:6, 6:3 i 6:4.

"Mislim da je današnji meč bio dosta težak. Prvi set smo uspjeli riješiti u našu korist jednim breakom. U drugom setu su oni počeli bolje igrati, ali mislim da smo na kraju ja i Mirza dobro odigrali, ipak je 3:0 na kraju za nas", rekao je Tomislav Brkić nakon pobjede u dublu kojom su bh. osigurali plasman u 2. kolo.

Upravo bi Brkić sutra trebao nastupiti u singlu, baš kao i Nerman Fatić u posljednjem duelu ovog susreta Bosne i Hercegovine i Zimbabvea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.