Brkić preokretom do četvrtfinala
Tomislav Brkić

ITF Futures Antalija

Brkić preokretom do četvrtfinala

Naš teniser, Tomislav Brkić, plasirao se u četvrtfinale ITF Futures turnira u Antaliji, vrijednog 10.000 dolara. Bosanskohercegovački teniser je pobijedio Hrvata, Filipa Vegera, rezultatom 4-6, 7-5, 6-3. 

Brkić je odlično ušao u meč, te je sjajno čuvao svoj servis, baš kao i njegov današnji protivnik Hrvat, Filip Veger. Do devetog gema je sve izgledalo savršeno za našeg tenisera,  jer je izgubio samo četiri poena na svoj servis.

Međutim, Filip Veger je tada napravio break, te u slijedećem gemu odlično servirao, došavši do prvog seta, rezultatom 6-4.

U tom trenutku se činilo da je Brkić izgubio samopouzdanje, jer je i početkom drugog seta izgubio startni gem. Poslije tog gema dolazi do potpunog preokreta i tu se meč počeo 'lomiti'. Brkić je osvojio tri uzastopna gema, uz jedan break, ali je Hrvat uspio napraviti rebreak. 

U jedanaestom gemu drugog seta, Brkić je napravio novi break, te je došao do poravnanja u setovima. Treći, odlučujući set, Brkić je lagano riješio u svoju korist, plasiravši se u četvrtfinale ITF Futures turnira u Antaliji.

Protivnik našem teniseru, u polufinalu, će biti Francuz Rudy Coco, trenutno 439. igrač svijeta. Damir Džumhur trenutno igra svoj meč 1/8 finala, protiv njemačkog tenisera Moritza Baumanna.

ITF Antalija:
Brkić T. (BiH) - Veger F. (Hrv) 4-6, 7-5, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.