Nakon što je izbacio Đokovića, Brkić napravio novu senzaciju i plasirao se u četvrtfinale

Igra sjajan tenis

Nakon što je izbacio Đokovića, Brkić napravio novu senzaciju i plasirao se u četvrtfinale

Esmer Oštraković

Bosanskohercegovački teniser, Tomislav Brkić, koji nastupa u paru sa Ekvadorcem Gonzalom Esobarom, napravio je još jedno veliko iznenađenje, te se plasirao u četvrtfinale dubla na ATP tuniru u Adelaidu.

Naime, nakon što su u prvom kolu savladali Đokovića i Pospisila, Brki i Escobar tu nisu stali, nego su preskočili i narednu prepreku.

Ovaj put izbacili su druge nositelje turnira i četvrti dubl svijeta, a radi se o Marcelu Arevalu i Jean-Julien Rojertu.

Meč je trajao skoro dva sata, a rezultat po setovima bio je 7:6 i 6:2, te je na taj način izboren prolaz u naredni kruga takmičenja.

Iako su u prvom setu gubili sa 3:1, Brkić i Escobar su uspjeli vratiti break i nakon bolje igre u tie-breaku osvojili su set.

Oglasi

Drugi set osvojen je bez pretjerane muke, te je tako izboren prolaz u narednu fazu, a poznao je i sa kim će igrati u četvrtfinalu.

Tako će snage odmjeriti protiv kolumbijskog para Juan Sebastian Cabal i Robert Farah i pobjedom protiv njih pokušat će se plasirati u finale.

Nagradni fond za turnir u Australiji iznosti 642.735 dolara.

Fenomenalan početak godine: Tomislav Brkić izbacio Novaka Đokovića

Bosanskohercegovački teniser Tomislav Brkić sjajno je započeo na prvom turniru koji se igra u novoj sezoni, te je ostvario veliku pobjedu.

On je u paru sa Ekvadorcem Gonzalom Escobarom na otvaranju nove sezone upisao veliku pobjedu, te je tako najavio sjajnu godinu.

Oglasi

Brkić i Escobar su igrali meč protiv Novaka Đokovića i Vaseka Pospisila, a malo ko je očekivao pobjedu Brkića i Escobara.

Ipak, oni su odigrali sjajan meč, te su na kraju nakon velikog preokreta uspjeli da ostvare sjajnu pobjedu protiv Đokovića i Pospisila.

Prvi set pripao je Đokoviću i Pospisilu, a nakon što su ga izgubili sa 6:4 činilo se da će Brkić i Escobar jako teško do preokreta.

Ipak, oni su drugi set dobili sa 6:3, te kao da su tada shvatili da mogu ostvariti preokret i pobjedu na ovom meču.

Upravo to se dogodilo, te su nakon 10:5 došli do pobjede i osigurali su prolaz u narednu rundu takmičenja na ovom turniru.

Tako će u 1/8 finala Brkić i Escobar igrati protiv drugih nosioca turnira, Marcela Arevala i Jean Julien Roajera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi