Burgić u finalu kvalifikacija
Ema Burgić, naša najbolja mlada teniserka

Juniorski turnir Australia opena

Burgić u finalu kvalifikacija

Ema Burgić, naša najbolja mlada teniserka plasirala se u finale kvalifikacija juniorskog Grand slam turnir Australia open. Burgićeva je finalno kolo kvalifikacija u Melburnu izborila nakon što je u prvom bila bolja od Zi Yang iz Kine.

Naša teniserka je slavila sa 2:0 u setovima. Prvi je dobila teškom mukom u tie – breaku koji joj je pripao rezultatom 7:3. U drugom, Ema je zaigrala bolje, pokazala svu snagu i raskošni talent, te "pomela" protivnicu sa 6:2 u gemovima.

U finalu će za protivnicu imati Fernanda Fariju. Teniserka iz Brazila je 12. nositeljica kvalifikacionog turniru, ali nadati se da će je Ema uspjeti eliminisati i plasirati se u "glavni" juniorski turnir...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.