Slavna teniserka iznenada objavila kraj karijere

Ima četiri WTA titule

Slavna teniserka iznenada objavila kraj karijere

Edmir Škorić

Nekoliko slavnih tenisera i teniserki donijelo je ove godine odluku da završi karijeru, a posljednja u nizu je slavna Italijanka.

Italijanska teniseraka Camila Giorgi povukla se iz profesionalnog tenisa, a datum umirovljenja zakazan je za 7. maj 2024. Giorgi, koja je postigla rekord karijere u singlu od 26. mjesta na svjetskoj ljestvici i četiri naslova, povukla se u 31. godini.

Njenom odlukom mnogi su ostali zatečeni, ali za sada nije objasnila razloge iste, budući da je mogla da igra barem još nekoliko sezona.

Giorgiin posljednji profesionalni meč bio je protiv Ige Swiatek u Miamiju, a nije se prijavila na turnir Roland Garros.

Camila Giorgi imala je uspješnu karijeru, postigavši ​​najviši plasman u pojedinačnoj konkurenciji kao 26. mjesto na svijetu, osvojivši četiri naslova i značajna je figura u italijanskom tenisu.

Oglasi

Giorgi je osvojila četiri pojedinačne titule na WTA Touru, a također je stigla do četvrtfinala Wimbledona 2018., što je njen najbolji rezultat na Grand Slam turnirima.

U slučaju da se Giorgi odluči vratiti tenisu, morat će se staviti na raspolaganje za doping testiranje izvan natjecanja najmanje šest mjeseci prije odobrenog događaja za njen povratak.

Italijanka je posljednje vrijeme često privlačila veliku pozornost zbog objave 'izazovnih' fotografija na Instagramu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi