Canas daleko od povratka
Guillermo Canas eliminisan na startu turnira

ATP turnir u Delray beachu

Canas daleko od povratka

Guillermo Canas je još uvijek daleko do povratka u vrh svjetskog tenisa. U 1. kolu ATP turnira u Delray Beachu koji se igra za nagradni fond od 500.000 dolara na betonu, Argentinca je u dva seta eliminisao Amerikanac Sam Querrey.

Nekadašnji osmi teniser svijeta (6. juna 2005. godine) pružio je dobar otpor drugom nositelju u prvom setu kada je izborio tie-break. No, nije imao snage da ga osvoji, kako ni drugi u kojem je kapitulirao ranije (4:6).

Španac Guillermo Garcia-Lopez sa lakoćom je eliminisao petog nositelja, Belgijanca Steva Darcisa. Bilo je dva puta po 6:3. Od daljeg nastupa oprostio se i Hrvat Roko Karanušić koji je “stradao” u duelu sa drugim Belgijancem,  Christopherom Rochusom.
Na kraju treba dodati da se u drugo kolo plasirao šesti nosilac, Florent Serra, koji je finskog veterana Nieminena dobio sa 6:3 i 7:6.

Prvo kolo
Sam Querrey (SAD, 2) - Guillermo Canas (Arg) 7:6(3), 6:4, Guillermo Garcia-Lopez (Špa) - Steve Darcis (Bel, 5) 6:3, 6:3, Florent Serra (Fra, 6) - Jarkko Nieminen (Fin) 6:3, 7:6(5), Stefan Koubek (Aut) - Bobby Reynolds (Sad) 6:4, 6:3, Christophe Rochus (Bel) - Roko Karanušić (Hrv) 6:3, 6:4
Robert Kendrick (SAD) - Paul Capdeville (Čil) 4:6, 6:2, 6:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti