Pobijedila rak i zaigrat će ponovo na Roland Garrosu

Povratak Carle Suarez Navarro

Pobijedila rak i zaigrat će ponovo na Roland Garrosu

Edmir Škorić

Španska teniserka Carla Suarez Navarro zaigat će na Roland Garrosu nakon što je pobijedila rak, dobivši najvažniju utakmicu u karijeri.

Španski teniski savez (RFET) objavio jeu utorak da je 32-godišnja Navarro odletjela u Pariz kako bi nastupila na ovogodišnjem Grand Slamu, Roland Garrosu.

"Uzbuđena sam što ću moći biti na Roland Garrosu. Posljednjih nekoliko mjeseci vrijedno sam trenirala kako bih si pružila priliku na svojoj posljednjoj reviji u Parizu. Jedva čekam da izađem na teren i ponovno osjetim koliko je turnir za mene bio poseban", rekla je Carla Suarez Navarro za službenu web stranicu Španskog teniskog saveza.

Ona je 2008. i 2014. godine igrala četvrtfinale Roland Garrosa, a ukupno je 11 puta nastupala u Parizu.

"Roland Garros je turnir koji mi je pružio neke od najboljih trenutaka u karijeri. Moj prvi sjajni rezultat bio je u Parizu. Nakon toliko godina imam jako lijepe uspomene. Bit će ovo vrlo lijepi dani i nadam se da ću moći u potpunosti uživati u njima", dodaje Suarez Navarro.

Trenutno je 118. igračica na WTA listi. Takođe, zbog tog plasmana ima pravo da nastupi u Tokiju na Olimpijskim igrama.

Podsjetimo da je u septemru prošle godine putem društvenih mreža objavila da jo je je otkriven rak. Tada je u kratkom videu fanovima poručila da "ostajem smirena i spremna za ono što me čeka".

U Barceloni je okončala bitku s opakom bolešću, uspješno se podvrgnuvši kemoterapiji i terapiji zračenjem.

"Napravila sam još jedan korak naprijed. Završila sam liječenje i preboljela Hodgkinov limfom. Hvala svima na toplim porukama. Svaka riječ podrške dala mi je snage tokom posljednjih nekoliko mjeseci. Također sam zahvalna zdravstvenim radnicima koji su me svakodnevno čuvali", napisala je ona na Twitteru.

Čestitke za povratak normalnom životu i tenisu stigle su joj od mnogih, pa tako i od Viktorije Azarenke, Marije Šarapove, Kim Clijsters, Venus Williams, Gabrine Muguruze...

Top Komentari

Grohot
Svu srecu svijeta i da doguras sto dalje.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi