Čeka se potvrda Justine Henin
Justine Henin

Belgijanka se vraća na terene?

Čeka se potvrda Justine Henin

Bivša prva teniserka svijeta 26-godišnja Belgijanka Justine Henin trebala bi se vratiti tenisu, objavili su u ponedjeljak navečer dva vodeća belgijska dnevnika La Derniere Heure i Le Soir.

Belgijski listovi tvrde da bi Henin tu vijest trebala objaviti u utorak. No, zasad nema potvrde ove informacije, budući da njena glasnogovnornica nije odgovarala na novinarske pozive.

Henin je u maju prošle godine šokirala svijet objavivši završetak igračke karijere i to dok je bila broj jedan na WTA listi.

Tokom karijere osvojila je sedam grand slam turnira, bila je pobjednica Australian Opena 2004., dva je puta osvojila US Open (2003. i 2007.), a četiri je puta bila najbolja u Roland Garrosu (2003, 2005, 2006, 2007).

Nedavno se tenisu nakon dvije godine pauze vratila njena sunarodnjakinja Kim Clijsters, koja je odmah po povratku osvojila US Open.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.