Četvorica najboljih u polufinalu

Bez iznenađenja četvrtfinalu Šangaja

Četvorica najboljih u polufinalu

M. Maksimović

Iznenađenja nije bilo u mečevima četvrtfinala ATP turnira u Šangaju. To znači da ćemo u polufinalu gledati prvu trojicu najboljih na svijetu, uz Tomasa Berdycha šestog igrača na ATP rang listi.

Roger Federer je u dva seta nadigrao Marina Čilića, po setovima 6-3,6-4, za četvrti trijumf u isto toliko mečeva.Već na početku meča Federer je stigao do break, Marin je uzvratio u četvrtom gemu, ali je ponovo najbolje rangirani hrvatski teniser izgubio svoj servis.Federer sebe nije dopustio luksuz gubitka još jednog servis gema, pa je set priveo bez većih problema kraju.

 

Čilić je na početku drugog imao tri break lopte, Roger je sve tri izvukao. Ono što nije iskoristio Čilić jeste Federer u četvrtom gemu, poveo je 3-1 i već tada je bilo jasno kako iznenađenja i dileme u ovom meču neće biti.Marin je do kraja meča spasio jednu meč loptu, uspio je čak još jednom uzeti servis Federeru, ali dalje od toga nije mogao. Kod 15:40 na servis Čilića, Federer koristi drugi i ulazi u polufinale.

 

Novak Đoković je zaustavio Tommyja Haasa i to u dva seta.Novak je rutinski odradio prvi set.U drugom je Haas zaprijetio, ali je onda Novak nanizao pet gemova zaredom.Haas se nije predavao, sa break je došao na 5-3, ali je tu i ostao. 

 

Četvrti nositelj Tomas Berdych je također prošao u dva seta. s obzirom na brzu podlogu, na činjenicu da su obojica dobri serveri onda ne treba da čudi podatak da je u cijelom

meču presudan bio samo jedan break. Tsonga je u prvom setu jednom izgubio svoj servis, a meč je na kraju izgubio u tie breaku.

 

Od četvorice koja su izborila polufinale, najviše posla je imao Andy Murray.Radek Stepanek je dobio prvi set, imao je svoje prilike i u nastavku ali ih nije iskoristio.U preostala dva seta propustio je po dvije break lopte.Na kraju je imao ukupno osam.Murray je nakon dva sata i 18 minuta prošao u tri seta  4-6, 6-2, 6-3.

 

Rezultati četvrtfinala:

Andy Murray (VB, 3) - Radek Stepanek (Češ) 4-6, 6-2, 6-3

Berdych (Češka, 4) - Jo-Wilfried TTsonga (Fra, 5) 6-3, 7-6 (4)

Novak Đoković (Srb, 2) - Tommy Haas (Nje) 6-3, 6-3 

Roger Federer (Švi,1) - Marin Čilić (Hrv,10) 6-3,6-4 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.