Cibuklova ljuta nakon što je Serena postavljena za nositelja: Ja sam se za ovo borila!

Ima pravo da se ljuti

Cibuklova ljuta nakon što je Serena postavljena za nositelja: Ja sam se za ovo borila!

Američka teniserka Serena Williams bit će postavljena za nositeljicu na trećem Grand Slam turniru sezone, Wimbledonu.

Iako je trenutno tek 183. teniserka svijeta, Serena će biti nositeljica na Wimbledonu gdje je tokom karijere osvojila čak sedam titula.

Podsjetimo, razlog zbog kojeg je Serena pala tako nisko na WTA listi je činjenica da nije igrala godinu dana zbog porođaja, a na teren se vratila tek prije nekoliko mjeseci. Osim organizatora na Wimbledonu, isti potez su najavili i organizatori US Opena, ukoliko Amerikanka do tada ne popravi ranking.

Na ovu odluku se žalila 32. teniserka svijeta Dominika Cibulkova, koja će sada ostati ispod crte nosilaca.

"Mislim da ovo nije ispravno i pošteno, trudila sam se da budem nosilac. Nekada sam bila četvrta na svijetu. Zašto ne bih bila nosilac ako imam na to pravo?", upitala se Cibulkova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi