Cibulkova u polufinalu
Šarapova nije uspjela izboriti polufinale drugog Grand Slama sezone

RG: Četvrtfinale

Cibulkova u polufinalu

Dominika Cibulkova, slovačka teniserka, ostvarila je uspjeh karijere. Ona je danas slavila nad Marijom Šarapovom u četvrtfinalu Roland Garrosa i po prvi put igraće u polufinalu Grand Slama.

Cibulkova je dominirala u cijelom meču. Prvi set dobila je sa 6:0 da bi u drugom povela sa 3:0.

Kada se činilo da će se na isti način završiti drugi set, Šarapova je uložila maksimum, zaigrala bolje, ali je osvojila samo dva gema za - 2:6. Imala je Ruskinja break loptu pri rezultatu 2:5, no nije je iskoristila.
Cibulkova će u prvom polufinalu igrati protiv Safine, dok će se u drugom sastati pobjednici sutrašnjih duela: Sorana Cirstea - Samantha Stosur i Svetlana Kuznetsova - Serena Williams.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti