Čilić bolji od Tipsarevića
Čilić nadigrao rivala iz Srbije

ATP turnir u Chennaiju

Čilić bolji od Tipsarevića

Marin Čilić nadigrao je Janka Tipsarevića u četvrtfinalnom meču ATP turnira u Chennaiju. Završilo je sa 6:4, 0:6 i 6:4 za hrvatskog tenisera koji će su u borbi za finale sastati sa osmopostavljenim Marcelom Granollersom.

Nakon izjednačenog prvog seta, u drugom je igrao samo Tipsarević. Ključni trenutak meča dogodio se pri rezultatu 4:4 u trećem setu kada je Tipsarević dva puta katastrofalno pogriješio za 0:40. Čilić je uzeo ponuđeno i susret rutinski priveo kraju.

Granollersom je takođe u tri seta prošao Čeha Lukaša Dlouhog. Nakon 7:5 i 2:6 u odlučujućem je bilo 6:4 za Španca koji igra u odličnoj formi.
U njemačkom duelu iskusniji Schuttler nije imao mnogo problema protiv Phaua. Bilo je 6:2 i 7:5.

Četvrtfinale
Granollers (Španija, 8) - Dlouhy (Češka, WC) 7:5, 2:6, 6:4, Čilić (Hrvatska, 3) - Tipsarević (Srbija, 7) 6:4, 0:6, 6:4, Schuttler (Njemačka, 5) - Phau (Njemačka) 6:2, 7:5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.