Čilić i Garcija Lopez idu dalje

Četiri nositelja u četvrtfinalu

Čilić i Garcija Lopez idu dalje

M. Maksimović

Na ATP turniru u Zagrebu su igrani mečevi osmine finala.Nakon što Ivan Dodig izborio plasman dalje, četvorica domaćih tenisera su poražena uključujući i Ivu Karlovića, ipak Marin Čilić trećeg dana nije dozvolio iznenađenje.

Nije briljirao, ali je prošao u dva seta Igora Kunistyna.Plasman dalje su oigurala još tri nositelja. Španjolac Garcia Lopez je morao igrati tri seta protiv Lukasa Lacka iz Slovačke dok je Michael Berrer eliminisao Blaža Kavčića. Dobar meć su odigrali Florian Mayer i Radek Stepanek. Nijemac je prošao među osam nakon dva otvorena seta. 

Osmina finala:
Marin Čilić (Hrv, 1) - Igor Kunistyn (Rus) 7-6(3),6-2
Florian Mayer (Nje, 5) - Radek Stepanek (Češ) 7-6(3),6-3
Michael Berrer (Nje, 8) - Blaž Kavčič (Slo) 6-4,6-1
Garcia-Lopez (Špa, 3) - Lukas Lacko (Slk) 6-1, 2-6,6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.