Čilić i Ljubičić idu doma

Čilić i Ljubičić idu doma

O. Lekić

Srbijanski tenisač Novak Đoković pobijedio je hrvatskog tenisača Ivana Ljubičića sa 6:3, 6:3 u 2. kolu ATP Masters 1000 turnira u Šangaju.

Drugi nositelj turnira do sedme pobjede nad Ljubičićem stigao je za 70 minuta, a dvoboj su odlučile "break-lopte". Ljubičić od šest nije iskoristio nijednu, a Đoković je od 10 prilika uzeo tri i lako došao do prve pobjede u Šangaju, s obzirom da je u 1. kolu bio slobodan. Inače, Ljubičić je protiv Đokovića slavio samo dva puta.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u dvoboju 1. kola ATP Masters 1000 turnira u Šangaju od 58. tenisača svijeta Talijana Andreasa Seppija s 6:2, 6:2.

Čilić je bio posve neraspoložen protiv Seppija, izgubivši dvoboj za manje od sat vremena igre, a uzeo je tek četiri gema. Međugorcu nije išao prvi servis, imao je ispod 50 posto prvoga servisa, po dva asa i dvostruke pogreške, a nije došao niti do jedne break lopte u meču, dok je svoj početni udarac gubio četiri puta.

Bio je to njihov peti međusobni dvoboj i treći poraz Čilića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.