Čilić izborio svoje prvo polufinale

Australian Open

Čilić izborio svoje prvo polufinale

Marin Čilić je prvi polufinalista Australian Opena u muškoj konkurenciji. U četvrtfinalu je Čilić sa 3:2 u setovima bio bolji od Amerikanca Andyja Roddicka.

Marin Čilić je pobjedom nad Andy Roddickom postao prvi Hrvat u historiji koji je izborio polufinale Australian Opena. Čilić je ponovo pokazao veliku psihičku snagu u finišu meča i izborio najveću pobjedu u karijeri.

Meč je bio potpuno izjednačen od početka do kraja. U prvom setu Čilić je imao više živaca u tie breaku i dobio ga sa 7:6, dok je u drugom napravio jedan break i dobio set sa 6:3. Pri vodstvu 2:0 u setovima Roddick j epoput boksera bio na konopcima, ali je onda Amerikanac pokazao svoju klasu.

Treći set Andy rješava u svoju koriste rezultatom 6:3 i vraća se u meč. Početkom četvrtog napravio je veliku prednost u odnosu na Čilića koji je kada je shvatio da je set gotov svjesno izgubio kako bi dobio na snazi za završni set.

Posljednji set Marin Čilić je odigrao savršeno, kao da mu je bio prvi. Roddick j eizgledao vrlo umorno i nemoćno u odnosu na Čilića. Nakon pobjede Čilić je bio, izgleda, najsretniji čovjek na svijetu. Prvo Grand Salm polufinale u karijeri j eizboreno, nije ni čudo što je sretan.

Čilić je pokazao snagu na prvom servisu, čak 75 posto uspješnosti, zabio je 20 asova, ali je napravio veliki broj neiznuđenih grešaka, čak 53. U tom segmentu ga je spasio Roddick koji je napravio samo dvije manje. Roddick je imao ukupno gledajući dva poena više, 149:147, ali to sad nije bitno.

Rezultat:

Marin Čilić – Andy Roddick 7:6, 6:3, 3:6, 2:6, 6:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.