Čilić: Ovo je nevjerovatno, jedva čekam finale

Hrvatski teniser nakon meča

Čilić: Ovo je nevjerovatno, jedva čekam finale

Hrvatski teniser Marin Čilić danas se plasirao u finale Wimbledona.

On je u susretu polufinala pobijedio Amerikanca Sama Querreyja sa 3:1 u setovima te je izborio svoje drugo Grand Slam finale u karijeri. 

Nakon susreta Čilić je bio veoma sretan zbog pobjede. 

"Ovo je nevjerovatno. Od početka sam se trudio igrati sjajno, ali Querrey je držao dobar ritam. Imao sam neke prilike koje nisam iskoristio tokom meča i možda sam mogao i ranije završiti meč. Ipak, bio sam sve bolji i bolji i to je na kraju odlučilo pobjednika. Jako sam sretan i jedva čekam finale", rekao je Čilić pa se osvrnuo na potencijalnog rivala u finalu:

"Federer igra sjajno ovdje i osjeća se kao domaćin. Ali, i Berdych je jako dobar. U finalu će svakako biti teško i zanimljivo, ko god bio rival", rekao je hrvatski teniser. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi