Čilić poražen nakon dva tie-breaka

ATP u Queen's

Čilić poražen nakon dva tie-breaka

Hrvatski teniser Marin Čilić, peti nosilac, neće po dobrom pamtiti ovogodišnji ATP u Queensu koji se igra na travnatoj podlozi kao uvertira za Wimbledon.

Mladog Međugorca je u drugom kolu nadigrao Francuz Nicolas Mahut sa dva puta po 7:6. U prvom tie-breaku bilo je 7:1, dok je nešto jači otpor Čilić pružio u drugom (7:4).

Za razliku od Čilića uspješan je bio Ivo Karlović. Da «div» sa Šalate voli brze podloge pokazao je meč protiv još jednog Francuza, Juliena Benneteaua.

U treće kolo plasirao se i Andy Murray pobjedom nad Seppijem, te Hewitt koji je savladao neugodnog Portugalca Gila.

Rezultati 2. kola
Andy Murray (VB)[1] - Andreas Seppi (ITA) 6:1, 6:4, Nicolas Mahut (FRA) - Marin Čilić (HRV)[5] 7:6(1), 7:6(4), Ivo Karlović (HRV)[9] - Julien Benneteau (FRA) 7:6(7), 6:7(4), 6:2, Mihail Južni (RUS)[14] - Marcos Baghdatis (CIP) 6:4, 7:6(3), Lleyton Hewitt (AUS)[15] - Frederico Gil (POR) 3:6, 6:2, 6:2, Guillermo Garcia-Lopez (ŠPA)[16] - Gilles Muller (LUX) 7:6(3), 6:3, Steve Darcis (BEL) - Alberto Martin (ŠPA) 6:2, 6:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.