Čilić poslao Del Potra kući

Australian Open

Čilić poslao Del Potra kući

Marin Čilić, Rafael Nadal i Andy Murray ostaće i u drugoj sedmici Australian Opena. Nakon pobjeda nad Del Potrom, Karlovićem i Isnerom ova trojka je izborila četvrtfinale.

Najbolji meč u dosadašnjem dijelu Australian Opena odigrali su Marin Čilić i 4. nositelj Argentinac Juan Martin Del Potro. Meč u Heisense Areni trajao je čak 4 sata i 38 minuta, ali svi oni koji su ga pregledali nisu se pokajali. Premda su oba igrača napravila veliki broj grešaka mnogo više je bilo sjanih poteza.

Argentinac je dobio prvi set sa 7:5, ali se Čilić u nastavku vratio i dobio dva seta u nizu. Drugi set je otišao na stranu Međugorca (6:4), treći (7:5). U četvrtom setu se Čilić borio do samog kraja, mogao je rješiti meč u četiri seta, ali se Del Potro uspio izvući (7:5) i izboriti peti, odlučujući set.

Marin Čilić je uprkos velikom pritisku uspio peti set rješiti u svoju korist rezultatom 6:3 i pokazati, ako neko još uopće i sumnja, da je kvalitet za Top 10. Hrvat se u velikm stilu plasirao u četvrtfinale gdje ga očekuje bolji iz duela Roddick-Gonzalez. Ko god bude Čilić će, ako bude igrao kao protiv Del Potra, biti favorit.

Drugi hrvatski predstavnik je imao manje uspjeha. Ivo Karlović je u četiri seta poražen od drugog nositelja Rafaela Nadala sa 3:1 u setovima (6:4, 4:6, 6:4, 6:4). Karlović je bio potpuno ravnopravan suparnik Špancu, ali je napravio nevjerovatan broj neiznuđenih grešaka a igrač klase Rafaela Nadala to je znalački iskoristio.

Div sa Šalate je imao čak 28 asova nasuprot samo dva Nadalova, ali je napravio 42 neiznuđene greške, a Španac samo 15. Nadal u četvrtfinalu igra protiv Andyja Murraya koji je bio bolji od najškolovanijeg tenisera na Touru, Johna Isnera.

Leteći Britanac nije imao problema protiv Amerikanca. Prvi set se Amerikanac držao do samog kraja, ali je Murray u finišu bio dosta smireniji i dobio ga sa 7:6. Druga dva seta Škot je rješio u svoju korist vrlo lagano sa 6:3 i 6:2. Kod Amerikanca je zakao servis, njegovo najjače oružje. Igrač sličan Ivi Karloviću je zakucao samo 14 asova što je malo za servisera njegovog tipa.

Rezultati 4. kola:

Marin Čilić – Juan Martin Del Potro  5:7, 6:4, 7:5, 5:7, 6:3
Rafael Nadal – Ivo Karlović 6:4, 4:6, 6:4, 6:4
Andy Murray – John Isner 7:6, 6:3, 6:2
Andy Roddick – Fernando Gonzalez (kasnije)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.