Čilić: Povredu koljena nisam izmislio

Nakon saopštenja ITF-a

Čilić: Povredu koljena nisam izmislio

Marinu Čiliću nije dugo trebalo da reaguje nakon saopštenja ITF. Na komentar se odlučio iako to nije dopušteno dok slučaj ne bude završen na Arbitražnom sudu za sport (CAS).

"Želim naglasiti da sam u Wimbledonu imao povrijeđeno koljeno sa kojim sam stigao na Wimbledon. Povreda se pogoršala tokom prvog mela. Doktori su pregledali koljeno i prije i nakon meča prvog kola. Medicinska dokumentacija koja mi je predana pokazuje da je već tada moje koljeno bilo u lošem stanju i da bih nastavkom igranja riskirao ozbiljniju povredu. Bez obzira na to, ja sam nastavio igrati, nakon čega sam saznao da bi moji rezultati mogli biti izbrisani ovisno o rješenju mog slučaja i u tom trenutku nije bilo nikakvog smisla da riskiram još ozbiljniju ozljedu i istovremeno nekom drugom onemogućim da se plasira daleko na turniru. Stoga sam donio bolnu odluku da se povučem s turnira u Wimbledonu i prihvatim dobrovoljnu suspenziju dok čekam rješenje slučaja – ne znam što sam drugo mogao učiniti" naglašava Čilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.