Čilić pregažen u duelu s Sockom

US Open

Čilić pregažen u duelu s Sockom

D. Vejo

Hrvatski teniser Marin Čilić nije se uspio plasirati u četvrto kolo US Opena, koji je ujedno i posljednji Grand slam turnir za ovu godinu.

Bolji od njega bio je Amerikanac Jack Sock koji je Čilića savladao rezultatom 3:0, po setovima je bilo 6:4, 6:3 i 6:3.

Sock je tokom čitavog meča bolje servirao od Čilića, imao je učinak čak 86% poena nakon što bi ubacio prvi servis, dok je 71% učinkovitosti imao nakon drugog servisa, što je impresivan učinak. Meč ova dva tenisera trajao je jedan sat i 40 minuta.

Pored Socka, pobjede su danas ostvarili i Francuz Tsonga koji je s 3:0 slavio protiv Južnoafrikanca Andersona, dok je Kipranin Baghdatis sa 3:1 savladao Amerikanca Harrisona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti