Čilić preko Tomica nakon pet setova
marin ide u treće kolo

Meč je završio u dva sata ujutro

Čilić preko Tomica nakon pet setova

M. Maksimović

Meč na kraju dana, zamalo i noći. Marin Čilić je savladao Bernarda Tomica, mladu nadu australskog tenisa koja je napakon pokazala  da posjeduje kvalitetu, da sva priča nije ''šuplja''. Meč je trajao 228 minuta, a Čilić je otišao u noć kao pobjednik 6-7(6),6-3,4-6,6-2,6-4.

Meč se igrao u Rod Laver Areni, atmosfera je bila sjajna, većim dijelom, jer su kako vrijeme odmicalo domaći navijači ostajali bez snage, mnogi su napustili tribine i prije kraja, što je i logično s obzirom da je meč završio u dva sata ujutro. Čilić je dobro krenuo, uzeo je break, poveo 3-1, ali se Tomic nije predavao. Igrao se tie break, Čilić je imao set loptu na 6-5, Tomic
se izvukao, sa tri poena u nizu, Tomic je na oduševljenje domaćih navijača uzeo tie break 8-6, pa je uzeo set.

U drugom je Tomic prvi stigao do 3-1, ali je Marin nanizao pet servis gemova za 1:1.Dosta preokreta sa sobom je nosio treći set, Tomic je otišao na 4-1, Čilić je sa tri gema u nizu doša do 4-4. Međutim, kod rezultata 5-4, Tomic je novim breakom stigao do seta, nakon čega je nastala prava ludnica u Rod Laver Areni. Mladi Australac je bio na korak do senzacije, ali nije izdržao. u četvrtom je Marin odlično krenuo, poveo je sa duplim breakom 4-1 i ovaj pu se Tomić nije mogao vratiti. Čilić je imao velikih problema u osmom gemu petog seta, Tomic tri break lopte, mogao je otići na 5-3, ali nije kazna je stigla vrlo brzo.
Čilić pravi break, gem kasnije je već gotovo, Čilić je otišao u treće kolo. Po statistici meča Čilić je napravio 70 neforsiranih pogrešaka, 25 aseva aseva.Tomić je imao problema sa servisom, napravio je osam dvostrukih, ukupno 63 neforsirane pogreške.


Rezultat 2.kolo:
Marin Čilić (Hrv, 14) - Bernard Tomic (Aus) 6-7(6),6-3,4-6,6-2,6-4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije