Čilić prvi put u četvrtfinalu Wimbledona

Murray i Đoković sigurni

Čilić prvi put u četvrtfinalu Wimbledona

Četiri meča osmine finala i tri meča trećeg kola, odigrana su u konkurenciji tenisera. Feliziano Lopez je još jednom pokazao da može na travi odigrati dobar meč. Pobjedio je Isnera u meču u kojem su odlučivale očekivano, jedna, dvije lopte.

Amerikanac je dobio prvi tie break 10-8, Lopez drugi 8-6, u trećem je Španac puno sigurniji. Na kraju u cijelom meču jedan jedini break i to Lopeza za 7-5 u četvrtom. S obzirom da u konkurenciji teniserki Madison Keys predala svoj meč zbog povrede, po prvi put Amerika nema predstavnika u osmini finala nakon 1911. godine.

Stanislas Wawrinka je bio siguran protiv Uzbekistanca Istomina, dok je Japanac Nishikori u pet setova dobio Bolellia. Italijan je vodio 2-1, četvrti je izgubio u tie breaku, Nishikori je u desetom gemu petog sa breakom osigurao osminu finala.

Favoriti u osmini finala opravdali očekivanja. Novak Đoković je još jednom bio bolji od Tsonge 6-3, 6-4, 7-6(5). Novak je imao daleko više break prilika (9), dva breaka su bila dovoljna. Za razliku od njega, Tsonga je dva puta zaprijetio, bezuspješno.

Marin Čilić je po prvi put u svojoj karijeri probio barijeru osmine finala Wimbledona. Marin je meč zaključio sa 88 posto osvojenih poena na prvom servisu, sa 33 asa i sve četiri spašene break lopte. Za Francuza Chradyja koban je bio treći gem, drugog i trećeg seta. Andy Murray je bio siguran mada je Kevin Anderson imao set loptu u tie breaku trećeg, ali Škot ide dalje u tri.

Rezultati osmine finala:
Novak Đoković (Srb, 1) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra, 14) 6-3, 6-4, 7-6(5)
Marin Čilić (Hrv, 26)    Jeremy Chardy (Fra) 7-6(8), 6-4, 6-4
Andy Murray (VB, 3) - Kevin Anderson (RSA, 20)    6-4, 6-3, 7-6(6)
Grigor Dimitrov (Bul, 11) - Leonardo Mayer (Arg) 6-4, 7-6(6), 6-2

Rezultati 3.kolo:
Stanislas Wawrinka (Švi, 5) - Denis Istomin (Uzb) 6-3, 6-3, 6-4
Feliciano Lopez (Spa, 19) - John Isner (USA, 9)    6-7(8), 7-6(6), 7-6(3), 7-5
Kei Nishikori (Jpn, 10) - Simone Bolelli (Ita)    3-6, 6-3, 4-6, 7-6(4), 6-4


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.