Čilić "razbio" Nadala

Pobjeda karijera

Čilić "razbio" Nadala

Adnan Beganović

U finalu ATP turnira u Pekingu igrat će Marin Čilić i Novak Đoković. Hrvatski teniser je u polufinalu pobijedivši Nadala ostvario jedan od najvećih trijumfa u karijeri, dok je Đoković u polufinalu bio bolji od Robina Soderlinga.

Igra koju je prikazao Čilić u polufinalnom meču dovodila je do „ludila“ Rafaela Nadala. Španjolski teniser bio je nemoćan i stekao se dojam da ga niko do sada nije ovako „razbio". Čilić je prvi set otvorio sjajno i nakon pet gemova na semaforu je stajalo nevjerovatnih 5:0 za hrvatskog tenisera. Nadal je uspio osvojiti tek jedan gem u prvom setu, a ni u drugom nije bio znatno uspješniji. Ćilić je i drugi set otvorio breakom, a kod 5:2 imao je prve dvije meč lopte koje nije iskoristio. Međutim, već u narednom gemu petu meč loptu pretvorio je u pobjedu karijere.

Novak Đoković je također odigrao sjajan polufinalni meč. Bez većih problema slavio je protiv Robina Soderlinga (6:3, 6:3). Čilić i Đoković do sada su igrali tri meča, a iz sve tri je kao pobjednik izlazio srbijanski teniser.

ATP Peking, polufinale:

Čilić (8) - Nadal (1) 6-1, 6-3
Đoković (2) - Söderling (6) 6-3, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.