Čiliću devetomjesečna suspenzija

Čiliću devetomjesečna suspenzija

Edmir Škorić

Međunarodna teniska organizacija odlučila je da suspenduje hrvatskog tenisera Marina Čilića na devet mjeseci.

ITF je saslušao odbranu Čilića i na kraju ustvrdio da je prekršio pravila članka 2.1. teniskog anti-doping programa.

Čilić je najavio žalbu Arbitražnom sudu za sport. Podsjetimo da je Čilić pao na dopinškom testu u Minhenu 2. maja. Uzeo je glukozu, a da nije pročitao upute. Suspenzija mu traje do 31. januara 2014. godine.

"Vezano uz napise u medijima, mogu potvrditi da je uzorak urina koji sam dao ITF-u ranije ove godine imao pozitivan nalaz na određenu supstancu utvrđen analizom. Također mogu potvrditi da je ITF proveo saslušanje 13. rujna 2013. godine, nakon kojeg me Tribunal odlučio suspendirati na devet mjeseci, počevši od 1. svibnja 2013. Na tu ću se odluku žaliti Arbitražnom sudu za sport (CAS) vrlo skoro", izjavio je Čilić, a prenosi Index.hr.

"Razočaran sam da u ovom trenutku ne mogu reći više o slučaju, ali ću to učiniti čim pravni proces bude završen. Tada ću odgovoriti na svako pitanje koje mi bude postavljeno o ovom slučaj", dodao je Čilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.