Čiliću pripao dvodnevni maraton protiv Isnera

Wimbledon

Čiliću pripao dvodnevni maraton protiv Isnera

E. Škorić

Marin Čilić je danas u nastavku maratonskog meča ipak stigao do pobjede nad Johnom Isnerom.

Čilić je uspio na kraju da se plasira u osminu finala Wimbledona. Imao je maratonski meč s Isnerom.

Mogao se takav meč i nagovijestiti obzirom da je riječ o dvojici igrača čije je najjače oružje servis.

Hrvat je dobio prvi set u taj-brejku sa 7:6, a na isti je način izgubio drugi set, dok je treži dobio sa 6:4 nakon tri propuštene brejk-lopte. U četvrtom setu nije bilo brejk šansi, u taj-brejku je Isner uspio da izjednači na 2:2.

U petom setu je Čilić poveo sa 3:0, ali se Isner vratio. Najbolji hrvatski teniser je vodio 5:4 i 40:30 je imao, ali Isner je uspio da izjednači na 5:5. Kod rezultata 10:10  u petom setu, meč je jučer prekinut, a danas je nastavljen.

Čilić je danas osvojio gem na svoj servis , a onda je napravio brejk nakon što je iskoristio četvrtu meč loptu u gemu koji je skoro trajao 10 minuta. 

Čilićev naredni protivnik je Amerikanac Denis Kudla, 105. igrač svijeta, koji je u pet setova jučer pobijedio Kolumbijca Santiaga Giralda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.