Čiliću ranking karijere
Marin Čilić ušao među 20 najboljih

ATP lista

Čiliću ranking karijere

Marin Čilić ostvario je ranking karijere nakon što je trijumfovao na ATP turniru u Chennaiju. Mladi teniser iz Međugorja koji nastupa za Hrvatsku ušao je u Top-20, odnosno ostvario je napredak od sedam mjesta na novoj ATP ljestvici.

Najveći napredak ostvario je Somdev Devvarman, finalista Chennaia koji je «skočio» za 154 mjesta.
U vodstvu je i dalje Španac Rafael Nadal ispred Švajcarca Rogera Federera i Srbijanca Novaka Đokovića.

U samom vrhu nije bilo značajnijih promjena, iako su Francuzi Jo-Wilfried Tsonga i Gilles Simon zamijenili mjesta. Tsonga je sada šesti, a Simon sedmi.
Kada je riječ o bh. igračima, najbolje plasirani je Aldin Šetkić koji se nalazi na 583. mjestu.

ATP lista
1. Rafael Nadal (Španija) 13.160 bodova, Roger Federer (Švajcarska) 10.700, Novak Đoković (Srbija) 10.590, Andy Murray (Velika Britanija) 7.190, Nikolaj Davidenko (Rusija) 5.330, Jo-Wilfried Tsonga (Francuska) 3.995, Gilles Simon (Francuska) 3.960, Andy Roddick (SAD) 3.940, Juana Martina Del Potra (Argentina) 3.890, James Blake (SAD) 3.550...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.