Clijsters bolja od Sharapove

Završen WTA turnir u Cinncinatiju

Clijsters bolja od Sharapove

Belgijanka Kim Clijsters pobjednica je dva miliona dolara vrijednog turnira u Cinncinatiju. Belgijanka je u velikom finalu bila bolja od Ruskinje Marije Sharapove sa 2-6, 7-6 i 6-2 po setovima.

Prošle godine se Kim nakon privremenog prekida karijere na teren vratila upravo u Cinncinatiju, a ove godine je uzela naslov pobjedivši nekadašnju igračicu broj jedan u svijetu. Bio je ovo veliki turnir za obje igračice, koje su do finala stigle bez izgubljenog seta. Sharapova je imala tri meč lopte, ali se Kim spasila i ostala u meču kojeg je kasnije dobila.

„Bila sam blizu gubitka meča, ali se onda pojavio tamni oblak i prekinuo meč. Mislim da sam do tada bila dobra sa osnovne linije, ali moj servis nije bio najbolji. Tokom prekida meča fokusirala sam se na ono što nije dobro, kada smo se vratile na teren sve je bilo bolje. Zbilja sam sretna zbog pobjede“, rekla je nakon meča Kim Clijsters. 

Clijsters je postala prva igračica koja je ove sezone osvojila tri turnira. Nakon pobjeda u Brisbaneu i Miamiju na red je došao i Cinncinati. Od povratka prošle godine Kim u finalima ima omjer 4-0, dok je u karijeri na 38-17. S druge strane Sharapova ove godine u finalima ima omjer 2-3, dok je u karijeri na 22-11.

„Imala sam sjajnu sedmicu. Bio je ovo moj prvi nastup u Cinncinatiju i moram se zahvaliti publici koja me je oduševljeno dočekala. Čestitam Kim na sjajnom meču i sjajno odigranom cijelom turniru, a ja se okrećem budućnosti. Definitivno, igraću ovdje i naredne godine“, nije previše tugovala Maria Sharapova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.