Clijsters propušta Poljsku
Poraz u Melbourneu neočekivan

Neće igrati Fed Cup

Clijsters propušta Poljsku

M. Maksimović

Fed Cup godina uglavnom izbjegavaju one najbolje i to nikoga ne čudi. I Fed Cup reprezentacija Belgije ulazi u novi ciklus oslabljena neigranjem Kim Clijsters.Kim se vratila polovinom prošle godine na Tour, osvojila je US.Open, na početku ove u sjajnom je finalu Brisbanea pobjedila Justin Henin osvojivši 36 naslov u karijeri.

Na Australian Openu smo očekivali puno od Kim koja u prva dva kola nije imala većeg posla, a onda se pojavila Nadia Petrova. Kim je izgubila 6-0, 6-1 u meču koji je trajao 52 minute. Nakon rane eliminacije u Melbourneu, Kim je čelnici saveza poručila da nije spremna za Fed Cup, da želi popraviti svoju formu  kroz treninge.

Belgija nastupa u Svjetskoj grupi II pa 6.i 7.februra gostuje u Poljskoj. Bez Kim, ali i bez Justin Henin, pa će ulogu pve igračice preuzeti Yanina Wickmayer. Belgija je 2001.godine bila pobjednik Fed Cupa, prije četiri godine ne poražena u finalu od Italije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije