Clijsters se oprašta protiv Venus Villiams 12. decembra

Drugo "zbogom" tenisu

Clijsters se oprašta protiv Venus Villiams 12. decembra

Edmir Škorić

Oproštajni meč belgijaska teniserka Kim Clijsters odigrat će 12. decembra u Antwerpenu protiv dugogodišnje rivalke Venus Williams.

Belgijanka je posljednji "ozbiljni" meč u karijeri odigrala na ovogodišnjem US Openu, a kroz službenu internetsku stranicu otkrila je da će oproštajni meč odigrati protiv starije sestre Williams.

 

Clijsters se reketa ostavila nakon 523 pobjede i 127 poraza u pojedinačnoj konkurenciji i 41 osvojenim naslovom, a izdvajamo osvajanje naslova US Opena 2005., 2009. i 2010. godine, kao i osvajanje Australian Opena prošle godine. 

 

Na broju 1 provela je ukupno 20 sedmica, a prvi put se iz tenisa povukla 2007. godine, no dvije godine kasnije opet se "probudila". Ističe da se više neće vraćati...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.