Clijsters se vratila pobjedom
Uspješan nastup Kim Clijsters

Nakon dvije godine pauze

Clijsters se vratila pobjedom

M. Maksimović

Belgijska teniserka Kim Clijsters se pobjedom vratila na Tour nakon dvogodišnje pauze. U meču prvog kola jakog turnira u Cincinnatiju, Clijsters je lako u dva seta pobjedila 12. nositeljicu Marion Bartoli 6-4,6-3.

Ova pobjeda Clijsters svakako predstavlja iznenađenje jer belgijska teniserka dugo nije odigrala jedan pravi meč. U samom meču Clijsters je imala uspona i padova, ali je znala u pravom trenutku  napraviti break.

U prvom setu je prokockala velikih 4-0, ali nije posustala nakon što je Bartoli stigla na 4-4. Još jednim breakom Clijsters je osigurala set 6-4. U drugom setu je Clijsters spasila svih sedam break lopti i sa jednim breakom je stigla do seta 6-3 i pobjede nakon sat i 22 minute igre. Ukupno gledajući Clijsters je od šest break lopti, četiri pretvorila u break dok je Bartoli imala čak deset break prilika, ali je samo dvije iskoristila.

U drugom kolu Kim Clijsters igra protiv Švicarke Patty Schnyder.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.