Clijsters upitna za Roland Garros

Zbog povrede stopala

Clijsters upitna za Roland Garros

Adnan Beganović

Belgijska teniserka Kim Clijsters mogla bi da propusti Roland Garros zbog povrede stopala zadobijene na meču FED kupa sa Estonijom.

Nakon ljekarskih pregleda utvrđeno je da će 11. teniserka svijeta pauzirati šest nedelja, a Otvoreno prvenstvo Francuske počinje 23. maja.

"Kim bi možda mogla da bude spremna, ali sigurno nećemo rizikovati. Radićemo sa njom korak po korak, ali sada je teško prognozirati kada će se vratiti na teren", rekao je fizioterapeut Sem Verslegers.

Clijsters, bivši svjetski broj jedan, 2007. godine se povukla iz tenisa jer je željela da osnuje porodicu, a na teren se vratila 2009. kada je osvojila Otvoreno prvenstvo SAD. Ove godine osvojila je titule na turnirima u Brisbaneu i Miamiju.

Ona je do sada je osvojila 37 titula u singlu i 11 u dublu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti