Ćorić umalo iznenadio Wawrinku
Foto: EPA

ATP Cincinnati

Ćorić umalo iznenadio Wawrinku

E. Škorić

Stanislas Wawrinka nije dozvolio iznenađenje Borni Ćoriću u meču drugog kola ATP turnira u Cincinnatiju (SAD).

Mladi hrvatski teniser je dobio prvi set sa 6:3, dobro je izgledao u drugom setu, ali je u taj-brejku Švicarac uspio da izjednači i da odvede meč u odlučujući set. Tu je ipak Wawrinka nadigrao mladog rivala i sa 6:3 prošao dalje.

Richard Gasquet je u dva seta savladao Thanasija Kokkinakisa. Bilo je 7:6, 6:2. Jirži Janowicz je sa  6:4, 7:6 nadigrao Jareda Donaldsona, još jednog domaćeg predstavnika u Cincinnatiju.

Španac Fernando Verdasco nije uspio da zaustavi Davida Goffina. Belgijanac je na kraju izborio osminu finala rezultatom 6:4, 7:6. Tommy Robredo u tri seta je savladao Sama Querreyja, 6:1, 5:7, 6:3.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.