Corretja novi Davis Cup selektor Španije

Corretja novi Davis Cup selektor Španije

Alex Corretja, bivši španski teniser, proglašen je za novog selektora Davis Cup reprezentacije Španije.

"Vjerujem da je ovo odličan potez za našu reprezentaciju. Želim se zahvaliti Alexu što je prihvatio ovaj posao i što će nas voditi  kroz Davis Cup", rekao je predsjednik Španskog teniskog saveza, Luis Escanuela.

Dosadašnji trener španske Davis Cup reprezentacije, Alberto Costa, osvojio je dva naslova pobjednika u svom mandatu, 2009. i ove godine. 

Međutim, Corretja će se već na samom startu susresti sa problemima, jer su Rafael Nadal i David Ferrer najavili da sljedeće godine neće igrati Davis Cup, jer se žele fokusirati na Olimpijske igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti