Čudan 'napad' na Carolinu Wozniacki na Wimbledonu

Leteći mravi se terenu broj 1

Čudan 'napad' na Carolinu Wozniacki na Wimbledonu

Pobjednica ovogodišnjeg Australian Opena Caroline Wozniacki i ruska teniserka Ekatarina Makarova u ovim trenucima igraju meč 2. kola na Wimbledonu.

Meč je veoma izjednačen jer je trenutni rezultat 1:1 u setovima i 6:5 za Ruskinju u odlučujućem setu, ali susret su obilježili i leteći mravi koji su iznenada došli na teren broj 1.

Napravili su probleme Wozniacki koja se morala poslužiti i reketom kako bi ih otjerala, a zbog toga je meč prekinut na koji minut te je Dankinja dobila i sprej protiv istih kako bi se zaštitila u nastavku susreta.

Zanimljivo, linijski suci i sakupljači loptica dobili su zadatak da otjeraju pomenute insekte sa svih dijelova terena kako bi se meč mogao bez problema nastaviti.

Inače, ovih dana na Wimbledonu vlada skoro pa nezapamćeno lijepo i toplo vrijeme te je to sigurno jedan od razloga zbog kojih su leteći mravi prisutni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi