Čudesan tenis: Nadal u fantastičnom meču savladao Thiema za polufinale US Opena!
Pet sati spektakularnog tenisa pružili su Nadal i Thiem, ali mjesta u polufinalu je bilo samo za jednog (Foto: EPA)

Rafa prošao dalje

Čudesan tenis: Nadal u fantastičnom meču savladao Thiema za polufinale US Opena!

Midhat Šljivak

Rafael Nadal plasirao se u polufinale US Opena nakon što je u fantastičnom meču savladao Austrijanca Dominica Thiema sa 3:2, po setovima 0:6, 6:4, 7:5, 6:7 7:6.

Thiem je fantastično ušao u meč. Pomeo je Nadala u prvom setu, nije mu dozvolio da odigra apsolutno ništa i prvi set dobija sa 6:0.

Međutim, vraća se Nadal u velikom stilu. Nakon velike borbe i tri breaka u samom finišu drugog seta uspijeva dobiti drugi set sa 6:4, da bi potom u trećem setu napravio break Thiemu na servisu za set, a zatim u 12. gemu ovog dijela igre ponovo pravi break i osvaja set sa 7:5 za vodstvo od 2:1.

Velika borba viđena je i u četvrtom setu. Na kraju se pobjednik ovog dijela meča riješio u tie-breaku gdje je Austrijanac odigrao zaista fantastično. Dobio je četvrti set sa 7:6 i izjednačio je rezultat na 2:2 u setovima.

Do 11. gema petog seta viđena je jako sigurna i mirna igra sa obje strane. Potom Thiem pravi početničke greške i dozvoljava Nadalu tri-break lopte.

Međutim, Austrijanac potom radi čudesne stvari. Ovaja pet uzastopnih poena i uspijeva da spasi servis i da dođe do vodstva od 6:5 u ovom dijelu meča.

Nadal potom osvaja gem na svoj servis. Dolazi Španac do 6:6 i pobjednik petog seta, ali i meča odlučen je u tie-breaku. Tamo se nakon sjajne borbe bolje snalazi Nadal i uspijeva proći u finale.

Španca u polufinalu čeka duel sa Juanom Martinom Del Potrom.

US Open, četvrtfinale:

Nadal - Thiem 3:2 (0:6, 6:4, 7:5, 6:7 7:6)

Top Komentari

DeroVolk
Pejgamber
5 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi