Cuevas u finalu Nottinghama

Urugvajac slavio protiv Mullera

Cuevas u finalu Nottinghama

Urugvajski teniser Pablo Cuevas plasirao se u finale ATP turnira u Nottinghamu nakon pobjede protiv Gilles Mullera 2:1 u setovima.

Muller je nešto bolje otvorio meč te je prvi set riješio u svoju korist nakon što je napravio brejk u osmom gejmu i set dobio sa rezultatom 6:3.

Ipak, Cuevas je nakon toga počeo mnogo bolje igrati te je uspio da izjednači na 1:1 nakon velike borbe u drugom setu. Ni jedan teniser nije uspio da napravi brejk te se otišlo u taj brejk gdje se bolje snašao Urugvajac koji je slavio sa 7:3.

Jedini brejk na meču Cuevas je napravio u trećem setu kada je u petom gejmu oduzeo servis Mulleru i u konačnici slavio sa 6:4.

Cuevas će u finalu igrati protiv boljeg iz meča Andreas Seppi-Steve Johnson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi