Dalili Jakupović pozlilo na Australian Openu i odmah predala meč

Velike vrućine u Melbourneu

Dalili Jakupović pozlilo na Australian Openu i odmah predala meč

Slovenska teniserka Dalila Jakupović morala je predati današnji meč kvalifikacija za Australian Open zbog toga što joj je pozlilo. 

Ona je igrala susret 1. kola kvalifikacija protiv švicarske teniserke Stefanie Voegele te je vodila sa 1:0 u setovima. Ipak, kod rezultata 6:5 za Voegele u drugom setu Jakupović je pala na pod i više nije mogla da trpi teške vremenske uslove i nevjerovatnu vrućinu koja ovih dana vlada u Melbourneu.

Doktori su joj brzo prišli, ali ni oni je nisu uspjeli osposobiti za nastavak meča pa joj nije preostalo ništa drugo nego da izađe s terena.

Nakon meča bila je razočarana.

"Bilo je stvarno loše. Nikada nisa osjetila nešto ovako i bila sam uplašena. Više nisam mogla da hodam. Nikada ranije nisam imala astmu. Mislim da nije fer što su nas danas pustili da igramo. Bila sam iznenađena. Mislila sam da nećemo igrati".

"Nemamo mnogo izbora. Ako ne izađemo na teren, možda ćemo biti kažnjeni. Možda je bolje bilo da smo sačekali do sutra i vidjeli hoće li biti malo bolje. Još uvijek nema potrebe za žurbu", kazala je ona.

Inače, oglasili su se i organizatori Australian Opena koji navode kako su stručnjaci bili na terenu prije početka mečeva i da su stanje progasili 'sigurnim'.

Osim Jakupovićeve, probleme s vrućinom imala je i Kanađanka Eugenie Bouchard koja je nakratko prekidala susret protiv Kineskinje Xiaodi You, ali spjela je privesti meč kraju i slaviti sa 2:1 u setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi